Jeg synes det er godt å se at mange har et syn på hvordan Øystese fotball skal drives og utvikles. Dette vitner om stort engasjement, og er vesentlig for å kunne drive en fotballklubb. Fotball dreier seg blant annet om følelser, og her er det mange følelser i sving.

Jeg føler at det er viktig å gi informasjon om hva som har skjedd, og hvorfor vi nå har startet denne prosessen angående sammenslåing.

På ulike grupper på Facebook er det meningsutvekslinger hver dag om dette. Der blir det blant annet påstått at styret sitter bak låste dører og «sniksammenslår» klubbene. Dette er helt feil, og det har heller ikke styret mandat til å gjøre. Det vi derimot gjør, er å behandle en forespørsel fra Norheimsund FK fra 23. august:

«Det har i forbindelse med planlegging av 2017 dukka opp spørsmål frå både foreldre og andre vedrørande status på samanslåing av fotballen i Kvam. Styret i Norheimsund Fotball Klubb er klar på at dette er noko som er ynskjeleg frå vår sida, og me ynskjer å avklare korleis Øystese Fotball ser på ei eventuell samanslåing. «

Det står allerede i referatet fra styremøte 05.09 hva som er bakgrunn for prosessen, og hvordan den skal foregå.
Styret har kun vært positive til at en komité skal lage et forslag, som må godkjennes på et årsmøte av medlemmene, for at det skal bli en sammenslåing eller ei.

Sammenslåingen vil samle lag fra ungdomsfotballen, junior og senior, mens barnefotballen fremdeles vil være delt i Norheimsund og Øystese skolekrets.

Målet med en sammenslåing er å kunne gi spillere på alle nivå et bedre tilbud enn de har i dag. For eksempel har ingen av klubbene juniorlag på guttesida, Øystese 2 og a-laget har for få spillere, og i Øystese er det akutt mangel på trenere. Da er det slik at vi må gjøre noe annerledes, en endring, for i det hele tatt kunne stille med fotballag på junior- og senior-nivå til kamper i framtida.

Komiteen vil lage et forslag til et ekstraordinært årsmøte i høst om hvordan dette kan løses. I forespørselen fra Norheimsund ønskes sammenslåing fra sesongen 2017, men noen vil kanskje synes at dette er for tidlig. Da vil man kunne skyve avgjørelsen fram i tid. Ved å komme med konstruktive innspill og tilbakemeldinger, kan forslaget endres ved medlemmenes hjelp. Vi ønsker at dette ikke bare skal være et forslag for Øystese fotball, men av Øystese fotball.

 

For styret i Øystese fotball
Ola Fjerdingen, styreleder