Medan Øystese cup gjekk for fullt i Øystese spelte A-laget mot Fana i Norheimsund.

Resultatet vart 1-5 til Fana, etter at Fana leia 1-0 til pause. Til hf.no si dekning av kampen seier Øystesetrenar Gary Hogan at laget slepp inn eit par dumme mål. Sjølv om Øystese heva seg etter pause klarte dei ikkje å unngå at Fana auka til 3-1 og avgjer kampen.

Ba.no skriv mellom anna dette om kampen og kampane i lokalfotballen:

Ba.no sin gode dekning av lokalfotballen!

Gult kort: Sebastian Skåre Tune, Øystese, og Fabian Filip Rimestad, Fana.

Mål: 0-1: Henrik Udahl (11.), 0-2: Udahl (49.), 1-2: Vitor Martelo (59.), 1-3: Udahl (65.), 1-4: Mads Berg Sande (69.), 1-5: Udahl (75.).

Endelig lyktes med sesongens første seier til Fana. Samtidig kløv de over streken, og lot Førde skli under. Det var nøyaktighet og timing foran kassen som var suksessfaktoren for bortelaget i denne kampen. Kampen var i grunnen ganske jevnspilt. Det meste skjedde mellom 16-metrene. Det ble aldri en sjansebonansa, selv om resultatet kanskje tilsier noe annet. Fana lyktes å omsette åpent spill, kontringer og dødballer til tellende resultater. Kampens gigant ble firemålsscorer Henrik Udahl. Han var lur og var flink med timingen foran Øysteses mål.

 

Hordalandsfotball sitt bildegalleri frå kampen

Fanaposten (abb.)

Fana fotball sin rapport før kamp