Mykje publikum og strålande vær gjorde utgangspunktet før kampen Øystese-Varegg til det beste. Begge laga hadde 7 poeng før kampen og var på jakt etter fleire.  Første omgang gav mange halvsjanser men ingen mål. Sidan me veit at det er 8 år og 211 kamper sidan Øystese sist spelte 0-0 var vissheten om at pauseresultatet ikkje kunne halda seg. Øystese var det førande laget og kom til fleire gode målsjanser. Morten Øyri som er russ av året hadde heile russekullet i ryggen når han gav Øystese leiinga fortjent 1-0. Men etter scoringa forsvant initiativet som Øystese hadde og Varegg tok over styringa av kampen. Fyrst redda Lars Mundheim Oma mesterleg når Varegg kom aleine mot mål. Neste forsøk frå Varegg var enda betre og då måtte heimepublikummet sjå ballen i mål til utlikning. Varegg fortsatte å kjøre kampen og satte inn både 2-1 og 3-1.

Dette skriv Varegg på sine heimesider:

A laget tok 3 fortjente og etterlengtede poeng i Øystese 16.mai. Foran et stort hjemmepublikum, med den lokale russegenerasjonen i spissen, ble det en fest fra begynnelse til slutt, selv om hjemmesupporterne til slutt fikk eplecideren i halsen og musikken fra de lokale russebilene døde ut i takt med Vareggs scoringer. For dette var en artig kamp, med gode prestasjoner fra begge lag og nydelige scoringer.

Første omfang var jevnspilt, men med et klart overtak i sjanser til Øystese. Vi var unøyaktige, dårlig balansert i midtbaneleddet og måtte gang etter gang se en strålende god Anders Nes bryte våre angrep for så raskt å sette opp kontring etter kontring for sine medspillere i blått. Vi var heldige som kom oss til pause med 0-0, godt hjulpet av solid keeperspill av Sander Torheim også i dag.

Pausen ble brukt godt. Hårføner blir denne gang et for mildt uttrykk for hva spillerne fikk servert i garderoben, og responsen kom umiddelbart. Slike virkemidler kan ikke brukes for ofte, men denne gangen var det på sin plass. Vi tok direkte tak i kampen og spilte plutselig med en helt annen kløkt og bevissthet. Det var derfor mot spillets gang da Øystese tok ledelsen på et nydelig skudd fra Morten Øyri etter at en corner kun ble klarert ut i retur-rommet. Sekunder etter kom Aruna Coné seg alene med keeper, men det så ikke ut til å bli vår dag da keeper reddet komfortabelt. Like etter smalt det imidlertid. Et nydelig angrep endte med et innlegg i Premier League-klasse fra Sidikie. Knallhardt og direkte på pannebrasken til Sondre Sletten og den storvokste, men etterhvert så veltrente, spissen så seg aldri tilbake. Han styrte først inn utligningen, før han gav oss ledelsen i tomt mål etter et formidabelt forarbeid av Kaddu Aton.

Sondre blomstret av selvtillit og satte spikeren i Øystese-kisten og prikken over i’en med en utsøkt putting med 10 min igjen å spille. Han mottok ballen på 30 meter, dro seg forbi en desperat motstander og curlet ballen lekent i lengste vinkel. Sånn gjør bare spillere i flytsonen med selvtilliten i orden. Klassescoring. Kampen ebbet kontrollert ut og tre viktige poeng ble med tilbake til alle de madammene som fortsatt bryr seg oppi Mulen. Dog må det nevnes at vi kom i skade for å glemme en G i seierskoret etter kampen. Vareg får skylde på at denne gjengen nok er mer streetsmarte enn skolesmarte, så akkurat dette med dobbel konsonant lar vi ligge til neste anledning.